ONZE KISIR
500 gram fijne bulgur
1 bosje dille
½ bosje munt
1 bosje peterselie
1 bos lente-ui
300 gram zoete kerstomaatjes
4 kleine snackkomkommers
3 eetlepels tomatenpuree
8 eetlepels Turkse paprikapasta
zout
olijfolie
citroensap
granaatappelmelasse
Besprenkel de (ongekookte) bulgur met een beetje koud water. Snijd alle kruiden en de lente-ui fijn. Snijd ook de tomaatjes en komkommers fijn. Kneed met je handen de tomatenpuree en paprikapasta door de bulgur. Meng de kruiden, lente-ui, tomaatjes en komkommer erdoor. Breng de salade op smaak met zout, olijfolie, citroensap en flink wat granaatappelmelasse.
4 - 6 personen
gebied : İskenderun, Turkije
gerechtsoort : salade
bron : Bismilla Arabia / Nadia Zerouali & Merijn Tol
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten