zondag 20 juli 2014

Malloreddus met tomaat, saffraan en kaneel (Sardinië, Italië)

MALLOREDDUS MET TOMAAT, SAFFRAAN EN KANEEL

400 gram malloreddus of gnocchi sardi
1 flink plukje saffraan
1 teentje knoflook
500 gram zoete pomodorini of rijpe kerstomaatjes
olijfolie
zout
2 theelepels kaneel
pecorino


Kook de pasta in ruim gezouten water met een half plukje saffraan beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd de knoflook en de tomaatjes fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een steelpan en bak de knoflook met de rest van de saffraan 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes en wat zout toe en bak op laag vuur 10 minuten. Roer de saus goed door; roer vervolgens de uitgelekte pasta door de saus. Bestrooi de pasta met de kaneel en schaaf er pecorino over.

4 personen

gebied : Sardinië, Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Bismilla Arabia / Nadia Zeraouli & Merijn Tol

Geen opmerkingen: