zondag 9 februari 2014

Lauw-warme salade van haricots verts

LAUW-WARME SALADE VAN HARICOTS VERTS

1 blik haricots verts (netto 570 gram)
2 eetlepels rozijnen
2 theelepels tijm
1 deciliter droge witte wijn
1 kleine ui
1 kleine smalle rode paprika
1 teentje knoflook
1 eetlepel diepvries dille
zout
peper
3 eetlepels olijfolie
12 zwarte olijven


Haricots verts afgieten. In pan doen: haricots verts, rozijnen, tijm en wijn. In 10 minuten zachtjes warm laten worden. Intussen ui en paprika in dunne ringen snijden. Boven slaschaal knoflook uitpersen. Erdoor roeren: dille, zout, peper en olie. Haricots verts met wijnmengsel erdoor scheppen. Salade over 4 bordjes verdelen. Garneren met uiringen, paprikaringen en olijven.

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip februari 1992

Geen opmerkingen: