PASTEITJE MET GARNALEN
2 eetlepels boter
½ sjalotje
¾ eetlepel bloem
½ deciliter droge witte wijn
3 druppels tabasco
4 druppels worcestershiresaus
zout
peper
75 gram Noorse garnalen
1 eetlepel cognac (of vieux)
6 pasteibakjes
3 sprietjes bieslook
In steelpan 1 eetlepel boter smelten. Fijngesnipperd ½ sjalotje 3 minuten zachtjes bakken. ¾ eetlepel bloem erdoor roeren. Met garde ½ deciliter droge witte wijn erdoor kloppen. Op smaak brengen met 3 druppels tabasco, 4 druppels worcestershiresaus, snufje zout en snufje peper. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. 75 gram Noorse garnalen 5 minuten zachtjes bakken. 1 eetlepel cognac (of vieux) erover schenken. Van vuur af (niet onder afzuigkap) aansteken. Op smaak brengen met zout en peper. Door saus garnalen roeren Over 6 pasteibakjes garnalen mengsel verdelen. Garneren met 3 fijngeknipte sprietjes bieslook.
6 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip februari 1992
zondag 9 februari 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten