KALKOEN MET GROENTEN IN WITBIER
200 gram winterwortel
400 gram prei
5 bolletjes gember
400 gram kalkoenfilet
zout
peper
1 theelepel gemberpoeder
1 bosuitje
25 gram boter
1 flesje Hoegaarden witbier
1 kippenbouillontablet
2 eetlepels gembernat
150 gram sperziebonen (diepvries)
1 eetlepel maïzena
Wortel schrappen en in stukjes snijden. Prei in ringen snijden. Bosuitje in ringetjes snijden. Gember in stukjes snijden. Kalkoen in stukjes snijden. Bestrooien met zout, peper en gemberpoeder. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. In braadpan boter verhitten. Kalkoen in 5 minuten rondom lichtbruin bakken. Toevoegen: wortel, prei, gember, bier, 1 deciliter water, bouillontablet en gembernat. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes stoven. Sperziebonen toevoegen. Nog 5 minuten zachtjes stoven. Maïzena met 2 eetlepels koud water glad roeren. Al roerende aan stoofpot toevoegen tot licht gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Bosui erover strooien. Lekker met gekookte aardappelen.
4 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip februari 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten