KIP-AVOCADOSALADE
1 enkele kipfilet (100 gram)
zout
peper
1½ theelepel kerriepoeder
1 eetlepel boter
1 stengel bleekselderij
1 eetlepel gezouten cashewnoten
3 eetlepels umer
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels droge witte wijn
50 gram kropsla
1 kleine avocado (niet te rijp)
½ eetlepel citroensap
Kip inwrijven met zout, peper en ½ theelepel kerriepoeder. Boter verhitten. Kip in 10 minuten zachtjes lichtbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Koud laten worden. Intussen van bleekselderij draden aftrekken en in kleine stukjes snijden. Noten fijnhakken. Tot sausje roeren: umer, mayonaise, 1 theelepel kerriepoeder en wijn. Sla in reepjes snijden. Kip in dunne plakjes snijden.
Avocado schillen, pit verwijderen en in stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. 4 bordjes bekleden met sla en bleekselderij. Stukjes kip en avocado erover verdelen. Noten erover strooien. Sausje erbij scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip januari 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten