zaterdag 25 januari 2014

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas

ZUURKOOLSALADE MET GEGRILDE APPEL EN LEIDSE KAAS

1 zak zuurkool naturel (à 500 gram)
2 goudrenetten
4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels appelsap
1 theelepel honing
150 gram belegen Leidse kaas, in blokjes


Doe de zuurkool in een zeef, trek met een vork de zuurkool los en laat goed uitlekken. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd de ongeschilde appels in plakken van ½ centimeter. Bestrijk de appels dun met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakken appel aan beide kanten 1 minuut. Klop van de rest van de olie met het appelsap, de honing en zout en peper naar smaak een gladde dressing. Meng in een schaal de zuurkool met de kaas en de dressing. Verdeel de zuurkool over 4 boden en leg er de gegrilde appel bij. Lekker met een snee Fries roggebrood.

4 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Allerhande januari 2008

Geen opmerkingen: