ZUURKOOL MET MOSTERDSAUS
600 gram zuurkool, uitgelekt
3 eetlepels fijngesneden dille
2 eetlepels maïzena
3 deciliter halfvolle melk
3 eetlepels grove mosterd
300 gram achterham, in blokjes
zout
versgemalen peper
Kook de zuurkool 8 - 15 minuten, in 1 deciliter water (afhankelijk van de aanwijzingen op de verpakking). Giet de zuurkool af en bewaar het vocht. Roer de dille door de zuurkool. Roer de maïzena glad met 4 eetlepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook en bind het met het maïzenamengsel. Roer de mosterd en de hamblokjes door de saus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de zuurkool met de mosterdsaus. Lekker met gekookte krieltjes.
4 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip Culinair special “Slank & Snel”, januari 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten