PADDENSTOELEN-ZUURKOOLSTAMPPOT MET BLAUWADERKAAS
1½ kilo kruimige aardappels
zout
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 eetlepels boter
1 zakje wijnzuurkool (à 500 gram)
125 gram blauwaderkaas
1 - 2 deciliter melk
peper
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen, in pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in 20 minuten gaar koken. Intussen champignons schoonvegen. Grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. In grote koekenpan boter verhitten, paddenstoelen en paprika al omscheppend 5 minuten op hoog vuur bakken. Zuurkool erdoor scheppen en 5 minuten meebakken. Korstjes van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met (deel van) melk tot smeuïge puree stampen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en even verwarmen.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Allerhande januari 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten