ROMEINSE KIPFILET MET GROENTENGRATIN
4 kipfilets
4 eetlepels rode pesto
handje rucola, iets kleiner gesneden, of basilicum
3 eetlepels olijfolie
GROENTENGRATIN
2 venkelknollen, in dikke ringen
1 courgette, in schuine plakken
4 vleestomaten, in plakken
3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels paneermeel of fijn broodkruim
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
75 gram geraspte belegen kaas
Verwarm de oven voor op 200°C. kook de venkel 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken. Leg de courgette, tomaat en venkel dakpansgewijs in een lage ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bak de groenten 20 minuten in het midden van de oven. Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden en de kaas en houd apart. Snijd de kipfilets in tot envelopjes en klap ze open. Bestrijk met de pesto en verdeel de rucola of basilicum erover. Klap de filets dicht en steek ze vast met houten cocktailprikkers. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de kip in 15 minuten goudbruin en gaar. Verdeel intussen het paneermengsel over de groenten in de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C of zet de grill aan en gratineer de groenten 10 - 12 minuten tot de bovenlaag goudbruin is. Serveer de kipfilet met de gratin. Lekker met pasta.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Rome, Lazio, Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen juni 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten