BONENSALADE MET GROENEKRUIDENDRESSING
400 gram sperziebonen, afgehaald
250 gram diepvriestuinbonen
200 gram peultjes, afgehaald
1 blik borlotti- of witte bonen, uitgelekt
4 tomaten, in blokjes
75 gram rucola
100 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
DRESSING
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels kippen- of vleesbouillon
2 eetlepels rodewijnazijn of citroensap
1 eetlepel gehakte verse basilicum
1 eetlepel gehakte (platte) peterselie
1 eetlepel gehakte bieslook of lenteui
Kook de sperziebonen en tuinbonen in 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de peultjes toe. Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Meng alle bonen, peultjes en tomaten met de dressing door elkaar. Verdeel de rucola over de borden. Schep de bonensalade erop en verdeel de kaas erover. Lekker met focacciabrood.
4 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Boodschappen juni 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten