SANSAFIL MAGHLI (GEBAKKEN SCHORSENEREN)
675 g schorseneren, uiteinden afgesneden
olie om te frituren
BESLAG
110 g bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
1 ei
1 eetlepel olijfolie
150 ml water
¼ theelepel harissa
½ theelepel komijn
¼ theelepel gedroogde tijm
1 theelepel zout
ERBIJ
partjes citroen
Was de schorseneren onder koud stromend water en borstel indien nodig om al het zand te verwijderen. Snijd elke wortel door midden. Vul een ruime pan met licht gezouten water en breng aan de kook. Voeg de schorseneren toe en houd gedurende 30 minuten tegen de kook. Doe in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water af. Pel wanneer ze koel genoeg zijn om te verwerken de schil van de schorseneren en snijd de wortels in stukken van 7,5 cm. Meng voor het beslag alle ingrediënten in een ondiepe kom. Verhit een laag olie van 5 cm in een grote braadpan. Doop meerdere stukken schorseneer in het beslag en bak ze in het vet tot ze krokant en goudbruin zijn. Verwijder met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm terwijl u de resterende schorseneren op dezelfde manier bakt. Serveer warm met de partjes citroen.
6 personen
gebied : Libië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : North African Cookery / Arto der Haroutunian
maandag 8 april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten