zondag 9 maart 2008

Lamstajine met artisjokken (Egypte)

LAMSTAJINE MET ARTISJOKKEN

3 eetlepels olijfolie
½ theelepel zeezout
2 theelepels gemalen geelwortel (kurkuma)
1 theelepel gemberpoeder
3 tenen knoflook, fijngesneden
500 gram lamsschouder of -bout, in flinke stukken
8 verse gekookte artisjokkenharten, of uit blik, uitgelekt
sap van ½ - 1 citroen

Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de specerijen
en knoflook een paar minuten op halfhoog vuur. Zorg dat het mengsel niet
verbrandt. Voeg het vlees toe en schroei dit op hoog vuur dicht. Overgiet
het vlees krap met water en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en
laat het gerecht afgedekt heel zachtjes sudderen tot het vlees helemaal gaar
is. Voeg de artisjokharten en het citroensap toe en laat alles nog 15
minuten sudderen, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Maak het gerecht op
smaak af en serveer het met veel rijst of pitabroodjes.

4 personen

land : Egypte
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Aan tafel met de farao's : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude
Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

Geen opmerkingen: