dinsdag 3 juni 2025

Lamskoteletten

LAMSKOTELETTEN

3 limoenen
50 gram gember
1 rode peper
1 stengel citroengras
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels rietsuiker
2 theelepels sesamolie
2 eetlepels zonnebloemolie
800 gram lamsrack (op kamertemperatuur)
1 komkommer
380 gram tastytom-trostomaten
1 rode ui
7½ gram koriander (alleen de blaadjes)
7½ gram munt (alleen de blaadjes)
7½ gram basilicum (alleen de blaadjes)


Steek de barbecue aan. Pers de limoenen uit. Schil en rasp de gember. Maak de peper schoon en snijd samen met het citroengras in ringetjes. Meng de gember, rode peper en het citroengras met de vissaus, rietsuiker, sesamolie, het limoensap en de helft van de zonnebloemolie tot een marinade.
Snijd de lamsrack in koteletten, bestrooi met peper en eventueel zout en besprenkel met de rest van de zonnebloemolie. Gril de lamskoteletten 3 – 4 minuten op de barbecue, keer halverwege. Leg ze in een ondiepe schaal en schenk ¾ van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten marineren.
Halveer ondertussen de komkommer in de lente en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten en de ode ui in halve ringen. Snijd de koriander en munt grof. Meng de komkommer met de tomaat, rode ui, koriander, munt en de basilicumblaadjes tot een salade.
Meng de salade met de rest van de marinade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de lauwwarme gemarineerde lamskoteletten over een grote schaal.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : AllerHande 17 maart – 18 mei 2025

Geen opmerkingen: