LAMSCURRY MET BIET
1 eetlepel plantaardige olie
2 takjes curryblad (vers of diepvries, niet gedroogd)
500 gram lamsschouder zonder been, in 5-centimeter-stukken
1 grote rode ui, fijngesneden
5 tenen knoflook, geperst
25 gram verse gember, fijn geraspt
½ eetlepel gemalen komijn
½ eetlepel gemalen koriander
½ theelepel gemalen kurkuma
3 groene kardemompeulen, gekneusd
200 gram kokosmelk
500 gram bietjes, geschild, in parten
265 gram kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt
1 theelepel garam masala
Griekse yoghurt, voor erbij
naan, voor erbij
Verhit de olie in een (gietijzeren) stoofpan op hoog vuur. Bak het curryblad in 1 – 2 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi het lamsvlees met peper en zout en bak in porties rondom bruin. Zet opzij.
Voeg de ui toe aan de pan en zet het vuur halfhoog. Roer goed en bak 10 minuten. Roer in het begin af en toe door en dan vaker als de ui karamelliseert. Voeg de knoflook, gember en specerijen toe en bak 1 minuut al roerend mee.
Voeg de kokosmelk en 125 milliliter water toe en roer tot alles is gemengd. Schraap daarbij de aanzetsels van de bodem. Voeg het lamsvlees met het vrijgekomen vocht toe en breng op smaak met peper en zout.
Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en laat 1½ uur afgedekt stoven. Roer af en toe door.
Voeg de biet en kikkererwten toe en laat afgedekt en af en toe roerend, nog 1½ uur stoven of tot het vlees en de biet zacht en gaar zijn. Roer de garam masala erdoor en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat meer garam masala.
Verdeel over 4 kommen, bestrooi met de curryblaadjes, voeg een lepel yoghurt toe en serveer met warme naan.
4 personen
voedingswaarde : 654 kcal p.p.
bereidings- / stooftijd : 45 minuten / 3 uur
gebied : India
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Delicious. maart 2025
dinsdag 3 juni 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten