DUNGESNEDEN LAMSFILET MET SICILIAANSE KAPPERTJESPESTO
300 gram lamsfilet aan een stuk (1 à 2 filets), op kamertemperatuur
8 eetlepels extra vergine olijfolie
4 eetlepels kappertjes
15 gram platte peterselie, steeltjes grof gehakt, blaadjes geplukt
rasp en sap van 1 (bio)citroen
2 eetlepels rozijnen, geweekt, grof gehakt
4 eetlepels geroosterde pistachenootjes, grof gehakt + extra om mee te bestrooien
5 ansjovisfilets, heel fijn gesneden
5 eetlepels mayonaise (van topkwaliteit)
2 – 3 eetlepels melk
chilivlokken, naar smaak
crostini, voor erbij (gril desem- of stokbrood goudbruin)
Bestrooi de lamsfilet met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de lamsfilet in 4 – 5 minuten rondom goudbruin en rosé vanbinnen. Neem uit de pan en laat verpakt in aluminiumfolie 15 minuten rusten.
Doe intussen voor de kappertjespesto de kappertjes met 6 eetlepels olijfolie, de steeltjes van de peterselie en twee derde van de blaadjes, de rasp en 2 eetlepels sap van de citroen in het hakbakje van een staafmixer. Pureer tot gladde pest. Schep de rozijnen en pistachenootjes erdoor en mix iets grover erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 of 2 eetlepels water toe als de pesto te dik is.
Meng de ansjovis door de mayonaise. Roer er 2 – 3 eetlepels melk doorheen om de mayo schenkbaar te maken. Breng op smaak met chilivlokken.
Snijd de lamsfilet op de draad met een vlijmscherp mes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over een platte schaal. Schep de kappertjespesto erover en schenk de ansjovis-mayo er in streepjes overheen. Bestrooi met pistachenootjes en de rest van de peterselie. Serveer met de crostini.
4 personen
voedingswaarde : 632 kcal p.p.
bereidings- / rusttijd : 25 / 15 minuten
gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Delicious. april 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten