MAN TOU (GESTOOMDE NOEDELS)
2 kopjes bloem, gezeefd
½ eetlepel suiker
2 theelepels droge desem
1 theelepel bakpoeder
½ kopje warm water
1 theelepel olie
Meng alle ingrediënten, behalve de olie, en wat extra water wanneer nodig, tot een glad, kneedbaar deeg. Enkele minuten kneden, bedekken en 20 minuten apart zetten tot het tweemaal zo groot is. Kneed het deeg 1 minuut. Neem stukjes van het deeg ter grootte van een pingpongballetje en rol deze op een plank met bloem tot rondjes van 8 centimeter doorsnee.
Smeer het midden van elk rondje in met een beetje olie, zodat de noedels na het stomen makkelijker opengaan. Vouw het rondje dubbel tot een halve cirkel, en vouw opnieuw dubbel tot een kwart cirkel. Snijd met de punten van een vork 2 snedes van ½ centimeter in de gekromde kant van het deeg: de noedel lijkt dan na het stomen op een bloem. Stoom de noedels 4 – 5 minuten op hoog vuur en serveer bij Gerookte Sichuan Eend.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten