PITTIG ZOETZUUR VAN KOOL
250 gram lange witte Chinese kool
1 eetlepel zout
3 rode pepers, zonder zaadjes en gesneden
2½ centimeter gember, fijngesneden
4 eetlepels suiker
4 eetlepels witte azijn
1 eetlepel bakolie
Was en droog de koolbladeren en snijd ze in stukken van 6 bij 2 centimeter. Doe ze in een schaal en strooi er zout over. Goed mengen en 1 uur laten staan. Afgieten. Meng de kool in een droge, schone schaal met de ingrediënten, behalve de olie. Doe alles in een schone glazen pot. Verhit de olie en giet over de kool. Afkoelen, de pot goed sluiten en 2 dagen in de koelkast laten staan.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten