vrijdag 17 januari 2025

Varkensvlees met groene paprika's (China)

VARKENSVLEES MET GROENE PAPRIKA’S

Een snel te bereiden roerbakschotel met varkensvlees en groene paprika’s en een saus op basis van hoisin.

450 gram varkensvlees
2 eetlepels olie
½ theelepel fijngesneden knoflook
2 groene paprika’s, ontdaan van zaad en in dunne reepjes gesneden
1 theelepel wijnazijn
2 eetlepels kippenbouillon
1 eetlepel hoisinsaus
zout, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 theelepel maïzena, vermengd met een beetje water


Snijd het varkensvlees in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok. Voeg knoflook, paprika’s en vlees toe. Roer alles goed door elkaar. 1 Minuut bakken, de inhoud van de wok af en toe goed omhusselen, door bijvoorbeeld de hele wok heen en weer te bewegen. Roer azijn, bouillon en hoisinsaus erdoor. Op smaak brengen met peper en zout. 3 Minuten laten koken. Roer het maïzenapapje erdoor en al roerend de saus net zo lang koken, totdat zij ingedikt is. Vervolgens opdienen.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 6 - 8 minuten

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith

Geen opmerkingen: