JONGE EEND MET UIEN
Uien roergebakken met malse plakjes jonge eend worden geserveerd in een rijke saus die op smaak is gebracht met Chinese rijstwijn en soja- en hoisinsaus.
2 eetlepels olie
2 grote uien, in dunne plakjes gesneden
1 jonge eend, zonder bot, het vlees in plakjes gesneden
2 eetlepels Chinese rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel hoisinsaus
300 milliliter kippenbouillon
zout
versgemalen zwarte peper
Verhit de olie in een wok en fruit de uien lichtbruin. Haal de uien uit de olie en leg ze aan de zijkant van de wok om ze warm te houden. Voeg het eendenvlees toe aan de wok en roerbak het totdat het rondom lichtbruin is. Schenk de wijn erbij. Schuif de uien weer terug naar de bodem van de wok met het vlees. Roer de soja- en hoisinsaus en de bouillon erdoor. Laat de saus iets inkoken. Op smaak brengen met peper en zout en onmiddellijk opdienen.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten