vrijdag 17 januari 2025

Rundvlees met gembersaus (China)

RUNDVLEES MET GEMBERSAUS

Roergebakken rundvlees met verse gemberwortel, geserveerd in een saus van soja en tomaten.

450 gram runderbiefstuk
2 eetlepels olie
2 eetlepels gemberwortel, geschild en in kleine reepjes gesneden
2 tomaten, ontveld, ontdaan van zaad en fijngesneden
1 theelepel suiker
1 eetlepel rode wijnazijn
2 eetlepels sojasaus
zout, naar smaak
versgemalen peper, naar smaak


Snijd het rundvlees in hele dunne plakjes. Verhit de olie in een wok, doe het vlees en de gember erbij en roerbak dit 1 minuut. Giet een teveel aan olie af en voeg vervolgens de tomaten toe. Zet het vuur lager en voeg suiker, wijnazijn en sojasaus toe. Een paar minuten laten koken, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen, daarna op smaak brengen met peper en zout en onmiddellijk opdienen.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Chinees : Creatief en gezond koken, voor alledaagse maaltijden en speciale gelegenheden / Camilla Sopwith

Geen opmerkingen: