zaterdag 19 oktober 2024

Spaghetti met aubergine, paprika en misosaus (Japan)

SPAGHETTI MET AUBERGINE, PAPRIKA EN MISOSAUS 1 gele ui 1 aubergine 1 groene paprika 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 teen knoflook, gehakt 5 gram verse gemberwortel, fijngehakt 360 gram spaghetti 120 gram natto (optioneel) SAUS 4 – 5 eetlepels rode miso 5 eetlepels mirin 2 theelepels ongeraffineerde suiker (zoals palmsuiker of kokosbloesemsuiker) 1 eetlepel sojasaus GARNITUUR wat blaadjes koriander 1 verse rode chilipeper, in dunne ringen zout peper Snijd de ui in ringen van 2 ½ centimeter dik. Snijd de aubergine in de lengte in vieren en de kwarten in de breedte in plakken van 7 millimeter dik. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in repen van 2 ½ centimeter dik en de repen in de lengte doormidden. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de gehakte knoflook en gember toe, en dan de aubergine en de ui. Maal er peper over en bak de groenten gaar, maar laat ze nog iets knapperig. Zet ze apart. Breng water met zout (1 eetlepel zout op 4 liter water) aan de kook en kook de spaghetti al dente. Giet ze af en doe ze bij de gebakken groenten in de koekenpan. Warm alles op en hussel de saus er goed door. Proef en breng de pasta zo nodig op smaak met zout. Neem de pan van het vuur en voeg de natto toe. Verdeel de spaghetti over vier kommen. Strooi er wat korianderblad, chilipeper en gewone peper over. 4 personen voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten gebied : Japan gerechtsoort : veganistisch gerecht bron : Authentiek Japan thuis : 100 Recepten, technieken en kooktips uit de Japanse keuken / Maori Murota

Geen opmerkingen: