donderdag 17 oktober 2024

Jakobsschelpen met witlof en appels op soba- of eiernoedels met peterselie

JAKOBSSCHELPEN MET WITLOF EN APPELS OP SOBA- OF EIERNOEDELS MET PETERSELIE

Het is ideaal als je verse soba- of eiernoedels hebt voor dit gerecht, maar met gedroogde lukt het ook goed.

4 eetlepels geklaarde boter
3 eetlepels olijfolie, extra vergine
8 – 12 jakobsschelpen, met of zonder kuit
2 appels (liefst granny smith of cox), geschild, uitgeboord en in 8 parten gesneden
16 lofblaadjes
flinke snuf chilipoeder of cayennepeper
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel mirin
¼ theelepels vers geraspte nootmuskaat
zout
vers gemalen zwarte peper
175 – 225 gram soba- of eiernoedels, voorgekookt
115 gram bladpeterselie, kleingehakt


Verhit de helft van de geklaarde boter met de olie in een grote pan. Bak zodra dit heet is de jakobsschelpen erin, 8 per kaar, 2 minuten, en draai ze in die tijd twee keer om. Leg ze op een verwarmd bord. Bak de appelpartjes in de pan, 2 minuten op elke zijde. Leg ze daarna op een verwarmd bord. Voeg zo nodig nog wat olie toe en bak de witlof tot deze slap is. Voeg de chilipoeder, sojasaus, mirin en nootmuskaat toe. Doe de vis en de appels terug in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Dek de pan af, zet het vuur uit en laat de pan 1 minuut afgedekt staan. Verwarm de noedels en laat ze goed uitlekken. Verwarm de resterende geklaarde boter in een wok, voeg de gehakte peterselie en ¼ theelepel zout toe en roer 1 minuut. Voeg de uitgelekte noedels toe en meng alles door elkaar. Verdeel de noedels met peterselie over 4 voorverwarmde borden en leg er gelijke porties jakobsschelpen, witlof en appel op. Serveer direct.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Noedels nieuwe stijl / Sri Owen

Geen opmerkingen: