SAIBLING MIT RADIESCHEN, GEWÜRZTAGETES & TOMATEN (ZALMFOREL MET RADIJS, AFRIKAANTJES & TOMATEN)
1 kilogram tomaten
250 gram watermeloen
2 eetlepels dashipoeder
2 eetlepels lijnzaadolie
1 onbespoten limoen
4 zalmforelfilets van elk 100 gram
zout
4 eetlepels limoenolie
1 bosje radijsjes
3 eetlepels witte-wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
afrikaantjes of andere eetbare bloemen
Snijd voor het tomatensap de tomaten en de watermeloen in stukken en pers ze in een sapcentrifuge. Breng het sap aan de kook en laat iets inkoken. Schenk door een fijne zeef en breng op smaak met het dashipoeder en de lijnzaadolie.
Was voor de vistartaar de limoen onder heet water en rasp de schil fijn. Was de zalmforelfilets, dep droog en snijd ze in kleine tukjes. Meng een beetje zout met de limoenolie en de limoenschil en meng door de vis. Schik de stukjes gemarineerde vis met behulp van een serveerring in kommen of op borden.
Maak voor de radijsjes de radijsjes schoon en snijd ze in flinterdunne plakjes. Meng de witte-wijnazijn, de olijfolie en een snufje zout en meng door de plakjes radijs.
Bedek voor het serveren de vis met plakjes radijs. Schenk er een beetje tomatensap over en garneer met de afrikaantjes of andere eetbare bloemen.
4 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Restaurant Le Ciel, Wenen, in Recepten uit Wenen / Antonia Kögl
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten