zaterdag 7 september 2024

Poke Bowl mit Seeforelle (Wenen, Oostenrijk)

POKE BOWL MIT SEEFORELLE (POKÉ BOWL MET FOREL)

400 gram zalmforelfilets, zonder huid
2 bosuitjes
4 radijsjes
1 avocado
100 gram ijskruid (of lamsoor)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel arachideolie
250 milliliter frituurolie
100 gram wilde rijst
zout
4 eetlepels kimchi
1 theelepel zwart sesamzaad


Was de zalmforelfilets, dep ze droog en snijd ze in blokjes van 1 x 1 centimeter.
Maak de bosuitjes schoon en blancheer ze kort in kokend water. Koel af in koud water en laat ze uitlekken. Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was het ijskruid, schud droog en pluk de blaadjes los. Meng het citroensap, de sojasaus en de arachideolie tot een dressing.
Verhit de frituurolie tot 200°C en frituur de wilde rijst kort tot de korrels poffen. Schep ze met een schuimspaan uit de frituurolie, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
Besprenkel de forel, de bosuitjes, de plakjes radijs, de avocado en het ijskruid met de dressing. Serveer met de kimchi en de rijst en bestrooi met het sesamzaad

4 personen

bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Restaurant Die Liebe, in Recepten uit Wenen / Antonia Kögl

Geen opmerkingen: