GROENTEPICKELS
200 gram christophines (chayotes)
150 gram sperziebonen
150 gram wortelen
150 gram kool
150 gram komkommer
5 lange chilipepers, groen of rood
100 gram verse gemberwortel
2 uien
1 deciliter olie
het sap van 3 limoenen
1 mespuntje saffraan
zout
Maak de groenten schoon en snijd ze fijn (in dunne staafjes). Verwijder de zaden uit de chilipepers en snijd ze in dunne plakjes. Breng 3 liter gezouten water aan de kook, voeg de groenten toe, laat ze 1 minuut blancheren en giet het water af. Verhit de olie en voeg de gesnipperde uien toe. Als de uien glazig zijn, voeg je de fijngehakte gember, de saffraan en de groenten toe. Laat 2 tot 3 minuten bruinen. Werk af met het citroensap.
Smaakt heerlijk bij kerrieschotels of vegetarische gerechten met bakbanaan of zoete aardappel.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 25 minuten
gebied : Katanga, Democratische Republiek Congo
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten