GAI PAD MED MA-MUANG HIMAPAN (KIP MET CASHEWNOTEN)
4 eetlepels olie
4 tenen knoflook, fijngehakt
500 gram kipfilet, in dunne plakken gesneden
2 eetlepels nam pla (vissaus)
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels suiker
snufje witte peper
1 theelepel maïzena, in wat water opgelost (desgewenst)
70 gram geroosterde cashewnoten
1 lente-ui, gehakt
4 eetlepels gehakte rode paprika
Verhit een grote koekenpan en doe er de olie, knoflook, kip, beide sauzen, suiker en peper in. Laat de saus op een hoog vuur inkoken tot een stroopje. Voeg voor een meer gebonden saus al roerend met maïzenapapje toe. Schep er de geroosterde cashewnoten door en doe alles in een dienschaal. Garneer met de lente-ui en paprika.
4 personen
gebied : Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten