MUHAMMARA
5 rode puntpaprika’s
2 rode chilipepers
75 gram walnoten
4 eetlepels rode paprikapuree
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel zout
2 eetlepels granaatappelmelasse (voor erbij)
een klein bosje peterselie, blaadjes fijngehakt (voor erbij)
½ rode ui, fijngesnipperd (voor erbij)
een handvol granaatappelpitjes (voor erbij)
extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
Verwarm de oven voor tot 230°C. Leg de paprika’s en chilipepers naast elkaar op een grote bakplaat en rooster 20 tot 25 minuten in de oven, halverwege kerend, tot de schil aan beide kanten geblakerd is. Laat iets afkoelen en verwijder de steeltjes van de paprika’s en chilipepers.
Verdeel de walnoten over een andere bakplaat en rooster 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Pureer de chilipepers met de rode paprikapuree, het korianderpoeder en komijnpoeder in een keukenmachine tot een pasta. Voeg de geroosterde paprika’s, walnoten en het zout toe en hak op de pulseerstand grof, het moet geen gladde pasta worden. Schep de paprikadip in een kom of op een bord en sprenkel de granaatappelmelasse erover. Garneer met peterselie, rode ui, granaatappelpitjes en wat olijfolie.
4 - 6 personen
gebied : Syrië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Syrische keuken van Imad : Een culinaire liefdesbrief aan Damascus / Imad Alarnab
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten