JIRJIR (RUCOLASALADE)
geraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel za’atar
1 theelepel sumak
250 gram halloumi, in blokjes van 2 centimeter
3 handenvol rucola
400 gram watermeloen, in blokjes van 2 centimeter
Meng de geraspte citroenschil met het citroensap, de olijfolie, za’atar en sumak in een kom. Voeg de halloumi toe en meng goed door elkaar.
Verdeel de rucola en watermeloen over een grote platte schaal, gevolgd door de aangemaakte halloumi. Je kunt alles door elkaar mengen, of de salade gewoon zo serveren.
4 personen
gebied : Syrië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Syrische keuken van Imad : Een culinaire liefdesbrief aan Damascus / Imad Alarnab
woensdag 7 augustus 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten