dinsdag 13 februari 2024

Roast Lamb (Engeland, Verenigd Koninkrijk)

ROAST LAMB (LAMSSCHOUDER UIT DE OVEN)

1 teentje knoflook
1 lamsschouder of lamsbout van 1½ kilogram
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
zout
peper
100 gram boter
1 deciliter bouillon
2 eetlepels rode-bessengelei


Verwarm de oven voor op 225°C. Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne staafjes. Snijd het vet van de lamsschouder hier en dar in. Stop in elke inkeping een stukje knoflook en een rozemarijnnaaldje. Zout en peper de lamsschouder. Smelt de boter in een steelpan en vet het ovenrooster in. Leg de lamsschouder erop en bestrijk het vlees met gesmolten boter. Schuif het rooster in het midden van de oven en schuif een braadslede met daarin de bouillon eronder. Rooster het vlees in 30 minuten bruin. Schakel de oven dan terug naar 180°C en laat het vlees nog 1 uur gaar worden. Bestrijk het regelmatig met gesmolten boter en keer de schouder af en toe. Laat het lamsvlees 10 minuten rusten voordat u het aansnijdt. Roer de bessengelei door de bouillon en laat de jus nog even doorkoken.
Leg de lamsbout op een schaal en schik er aardappelen en uien omheen. Lekker met doperwtjes en worteltjes.

4 personen

gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Engelse Country keuken : Traditionele recepten op basis van eerlijke ingrediënten / Clara ten Houte de Lange

Geen opmerkingen: