maandag 29 januari 2024

Gemengde paddenstoelen

GEMENGDE PADDENSTOELEN

2 grote aardappelen
100 gram boter of margarine
1 deciliter melk
zout
versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
2 lente-uitjes, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
400 gram gemengde paddenstoelen zoals (kastanje)champignons, oesterzwammen en shiitake
sap van ½ citroen
2 – 3 tomaten, in stukken, zaadjes verwijderd
2 eetlepels fijngesneden peterselie
paar tijmblaadjes


Aardappels in 20 minuten gaar koken en pureren. 75 Gram boter en melk erdoor kloppen tot smeuïge puree. Lente-ui, zout, peper en nootmuskaat erdoor roeren. 25 Gram boter en olie verhitten en sjalotjes 3 minuten bakken. Paddenstoelen toevoegen, aanbakken en op matig vuur in nog 10 minuten goudbruin bakken. Citroensap, zout, peper, tomaat, peterselie en tijm toevoegen en 1 minuut meewarmen. Paddenstoelen en puree serveren met gemengde groene salade met flinters Parmezaanse kaas.

2 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair januari 1998

Geen opmerkingen: