zaterdag 9 september 2023

Risotto con Prosciutto e Asparagi (Italië)

RISOTTO CON PROSCIUTTO E ASPARAGI (HAM-ASPERGES-RISOTTO)

50 gram boter of margarine
1 ui
100 gram gekookte ham
500 gram asperges
1 kopje witte wijn
sap van 1 citroen
een paar druppels worcestersaus
300 gram droogkokende rijst
1 liter goed gekruide vleesbouillon
½ theelepel zout
¼ theelepel witte peper
1 bosje citroenmelisse
4 tomaten


Boter in een pan verhitten en hierin de fijngesneden ui glazig fruiten. In kleine blokjes gesneden ham toevoegen en kort meefruiten. Asperges schillen, in dunne plakken snijden en eveneens meebakken. Rijst erin strooien en mee laten bakken tot het glazig is. Met witte wijn en citroensap blussen. Kruiden met wat druppels worcestersaus en 5 minuten zachtjes laten koken. 2 Kopjes vleesbouillon toevoegen en zonder deksel bij matige hitte laten koken. Een paar maal omroeren en geleidelijk de rest van de bouillon bijschenken. Na 18 à 20 minuten is de risotto klaar. Op smaak afmaken met zout en peper. Gehakte citroenmelisse en de ontvelde, ontpitte en in stukken gesneden tomaat erdoor roeren, daarna serveren.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi

Geen opmerkingen: