vrijdag 8 september 2023

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes (Italië)

SPERZIEBONEN MET GEDROOGDE TOMAAT EN SPEKJES

500 gram sperziebonen
5 gedroogde tomaten op olie
zout
100 gram magere spekreepjes (of gebruik 100 gram in reepjes gesneden salami)
1 eetlepel balsamicoazijn


Breek de schoongemaakte sperziebonen doormidden. Snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes.
Kook de bonen in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag zachtjes krokant uit; bak de tukjes tomaat ca. 1 minuut mee. Schep de spekjes en de tomaat met een schuimspaan uit de pan.
Giet de bonen af en doe ze in een warme schaal.
Roer de spekjes met de tomaat en de azijn door de sperziebonen en serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 110 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 20 / 5 minuten

land : Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Koken op z’n Italiaans / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: