SPERZIEBONEN MET GEDROOGDE TOMAAT EN SPEKJES
500 gram sperziebonen
5 gedroogde tomaten op olie
zout
100 gram magere spekreepjes (of gebruik 100 gram in reepjes gesneden salami)
1 eetlepel balsamicoazijn
Breek de schoongemaakte sperziebonen doormidden. Snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes.
Kook de bonen in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag zachtjes krokant uit; bak de tukjes tomaat ca. 1 minuut mee. Schep de spekjes en de tomaat met een schuimspaan uit de pan.
Giet de bonen af en doe ze in een warme schaal.
Roer de spekjes met de tomaat en de azijn door de sperziebonen en serveer direct.
4 personen
voedingswaarde : 110 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 20 / 5 minuten
land : Italië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Koken op z’n Italiaans / Irene van Blommestein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten