vrijdag 8 september 2023

Capretto con Patate (Sicilië, Italië)

CAPRETTO CON PATATE (GEITJE MET AARDAPPELS)

1 kilogram vlees van een jonge geit
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
2 laurierbladeren
een handjevol vers gehakte bladpeterselie
zout
peper
800 gram aardappels


Was het vlees, dep het droog en snijd het in stukjes. Snijd de ui in stukken en pel de knoflook. Fruit de ui samen met de hele teen knoflook in enkele eetlepels olijfolie op matig vuur in een diepe braadpan. Verwijder de knoflook als de ui glazig is en voeg het vlees, twee laurierbladeren en de peterselie toe. Bak het vlees aan alle zijden bruin (in 7 minuten) en strooi er zout en peper overheen. Maak de aardappels schoon, schil ze, snijd ze in plakjes en voeg ze toe aan het vlees. Schenk 5 deciliter warm water in de braadpan. Doe het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur pruttelen. Voeg beetje bij beetje extra water toe wanneer dit dreigt te verdampen. Houd het gerecht op het vuur totdat de aardappels gaar zijn (1 uur). Voeg eventueel nog wat extra zout toe en dien het gerecht onmiddellijk op.

4 personen

bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Sicilicious : Een culinaire ontdekkingsreis door Sicilië / Loes Janssen Miraglia

Geen opmerkingen: