KIPFILET MET WATERKERSSAUS
4 kipfilets à 150 gram
zout
versgemalen peper
25 gram boter
75 gram waterkers
125 milliliter slagroom
2 theelepels geraspte mierikswortel
Kipfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in 10 minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren.
Uit waterkers grove takjes verwijderen. In keukenmachine waterkers met slagroom en mierikswortel tot gladde, groene saus pureren. In steelpan saus al roerende zachtjes verwarmen tot dikte goed is. Op smaak brengen met zout en peper.
Kipfilets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen. Waterkerssaus erover en ernaast scheppen.
Serveren met groene pasta en salade van kerstomaatjes.
4 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : AllerHande mei 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten