woensdag 3 mei 2023

Kipfilet met waterkerssaus

KIPFILET MET WATERKERSSAUS

4 kipfilets à 150 gram
zout
versgemalen peper
25 gram boter
75 gram waterkers
125 milliliter slagroom
2 theelepels geraspte mierikswortel


Kipfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in 10 minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren.
Uit waterkers grove takjes verwijderen. In keukenmachine waterkers met slagroom en mierikswortel tot gladde, groene saus pureren. In steelpan saus al roerende zachtjes verwarmen tot dikte goed is. Op smaak brengen met zout en peper.
Kipfilets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen. Waterkerssaus erover en ernaast scheppen.
Serveren met groene pasta en salade van kerstomaatjes.

4 personen

voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : AllerHande mei 2002

Geen opmerkingen: