ASPERGES IN SINAASAPPELSAUS
1 kilogram witte asperges
2 eierdooiers
200 gram koude roomboter, in blokjes
2 – 3 eetlepels bloedsinaasappelsap
witte peper
Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. In aspergepan (of grote pan) asperges in ruim kokend water met zout 10 minuten afgedekt in kookwater laten staan.
In pan water aan de kook brengen. In kom of kleinere pan eierdooiers romig kloppen met 2 eetlepels water en mespunt zout. Vuur laag draaien en kom boven pan met water hangen (au bain-marie). Klontjes boter een voor een door dooiers kloppen. Blijven kloppen tot romige, gebonden saus ontstaat. Bloedsinaasappelsap erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Asperges met schuimspaan uit pan nemen en op warme schaal leggen. Saus over asperges scheppen en eventueel garneren met reepjes sinaasappelschil.
Serveren bij gekookte krieltjes of verse pasta.
4 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande mei 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten