maandag 13 februari 2023

Gadogado (Indonesië)

GADOGADO (INDONESISCHE SALADE MET AARDAPPELS, SPERZIEBONEN & PINDADRESSING)

1 kilogram Charlotte-aardappels, gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zeezout
240 gram sperziebonen
300 gram taugé
handje verse koriander, voor eroverheen

DRESSING
50 gram pindakaas met stukjes noot
80 milliliter kokosmelk
2 eetlepels limoensap
1½ eetlepel sojasaus
1 verse rode chilipeper, geraspt
2½ centimeter gember, geschild en geraspt


Verwarm de oven voor tot 200°C.
Schep de aardappels in een braadslede om met de olie en het zout. Zet het geheel 40 minuten in de oven.
Roer intussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Afhankelijk van het merk pindapaas dat je gebruikt, kan het zijn dat je wat extra kokosmelk nodig hebt voor een dikke, vloeibare dressing. Proef en voeg indien nodig nog wat extra smaakmakers toe.
Voeg na 40 minuten de sperziebonen en taugé toe aan de aardappels. Schenk er eventueel een extra scheutje olijfolie bij en zet alles nog 20 minuten in de oven.
Bestrooi de aardappels en groenten met de koriander en dien warm op, of op kamertemperatuur. Geef de dressing er apart bij.

2 personen

voorbereidings- / oventijd : 15 / 60 minuten

gebied : Indonesië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De groene bakplaat : 75 Groenterecepten uit de oven / Rukmini Iyer

Geen opmerkingen: