zaterdag 21 januari 2023

Pittige lamscurry met 7 ingrediënten (Rajasthan, India)

PITTIGE LAMSCURRY MET 7 INGREDIËNTEN

Kijk naar de uitgebreide ingrediëntenlijst van de meeste Indiase recepten en het is niet vreemd dat veel mensen huiverig zijn voor de Indiase keuken. Dit authentieke Rajasthaanse recept met slechts zeven ingrediënten is daarom vrij uniek, maar de smaak is er zeker niet minder om. Het vlees valt uit elkaar en wordt sappig en mals in de ghee. Wees gewaarschuwd: deze curry is heel pittig. Als je geen fan bent van pittige curry’s, kun je mild paprikapoeder gebruiken in plaats van de gedroogde chilipepers en/of het chilipoeder.
Deze curry wordt traditioneel met veel ghee gemaakt. Als je liever een gezondere versie wilt, kies dan een ander recept.

12 grote teentjes knoflook, gepeld
330 gram ghee
1 kilogram lamsvlees met bot, in stukjes van 5 centimeter
20 gedroogde Kashmirichilipepers of gewone rode pepers
2 eetlepels Kashmirichilipoeder, of naar smaak
2 eetlepels korianderzaad
zout, naar smaak


Halveer 8 teentjes knoflook in de lengte en plet licht. Pureer of stamp de overige teentjes knoflook tot een pasta. Zet apart.
Verhit de ghee op middelhoog vuur tot hij borrelt. Voeg het lamsvlees, de chilipepers, het chilipoeder, het korianderzaad, de geplette knoflook en de knoflookpasta toe. Roer alles goed door en laat 45 minuten zachtjes garen. Voeg alleen wat water toe als het vlees aanbakt. Roer regelmatig en laat garen tot het lamsvlees sappig en mals is. Overhaast dit niet. Als het vlees na 45 minuten nog niet mals is, laat het dan net zo lang garen tot het wel zo is. Breng op smaak met zout.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 45 - 60 minuten

gebied : Rajasthan, India
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : The Curry Guy compleet : Meer dan 200 curry’s, tandoorimaaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken / Dan Toombs

Geen opmerkingen: