maandag 16 januari 2023

Mumbai tosti (Mumbai, Maharashtra, India)

MUMBAI TOSTI

Als je nog nooit de beroemde Mumbai tosti hebt gegeten, wordt het de hoogste tijd. Dit is zó lekker. Met boter bestreken zacht witbrood belegd met gekruide aardappels, groenten en de essentiële munt-koriandersaus… Dit is een sandwich die je zou verwachten van een spannende stad als Mumbai. De tosti’s worden vaak geserveerd als een eenvoudige sandwich, maar de met boter bestreken, geroosterde versie is het helemaal! Als je aardappelcurry hebt gemaakt en nog wat restjes overhebt, kun je ook deze voor de tosti’s gebruiken.

AARDAPPELVULLING
2 – 3 eetlepels ghee of plantaardige ghee
1 theelepel komijnzaad
10 verse (of vers ingevroren) curryblaadjes
1 ui, fijngesneden
2 – 3 groene chilipepers, in ringetjes
½ theelepel kurkumapoeder
1 theelepel chilipoeder (optioneel)
1 eetlepel knoflook-gemberpasta
2 aardappels, geschild en in blokjes
zout
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels fijngehakte koriander

150 milliliter munt-koriandersaus, zonder yoghurt
4 sneetjes witbrood
4 plakjes cheddar of andere kaas naar keuze
8 plakjes tomaat
8 plakjes komkommer
8 reepjes rode paprika
8 plakjes rode ui
boter, om in te bakken


Verhit voor de aardappelvulling de ghee in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad en de curryblaadjes toe en bak ongeveer 30 seconden in de hete boter. Voeg de fijngesneden ui toe en bak ongeveer 5 minuten, tot de ui zacht is. Voeg de chilipepers, het kurkumapoeder, eventueel het chilipoeder en de knoflook-gemberpasta toe. Roer alles goed door en voeg de aardappelblokjes toe. Schenk er zoveel water bij dat alles is bedekt en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappelblokjes gaar en vrij droog zijn. Breng op smaak met zout en zwarte peper en roer de fijngesneden koriander erdoor. Laat iets afkoelen.
Bestrijk elk sneetje brood met de munt-koriandersaus. Bestrijk twee sneetjes brood met het aardappelmengsel. Beleg deze sneetjes elk met 2 plakjes kaas, 4 plakjes tomaat, 4 plakjes komkommer, 4 reepjes paprika en 4 plakjes rode ui. Leg de overige sneetjes brood erbovenop.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg twee flinke eetlepels boter toe en bak hierin de tosti’s. Keer ze voorzichtig om zodra de onderkant bruin is en bak ook de andere kant bruin. Serveer direct.

2 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gebied : Mumbai, Maharashtra, India
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : The Curry Guy complete : Meer dan 200 curry’s, tandoorimaaltijden en bijgerechten uit de Indiase keuken / Dan Toombs

Geen opmerkingen: