PASTEL COM DIABO DENTRO (DUIVELSE VISPASTEITJES)
500 gram tonijnfilet
1 tomaat
2 zoete aardappelen
1 kopje maïsmeel
1 ui, fijngehakt
4 chilipepers, fijngehakt
palmolie
Snijd de tonijn en de tomaat in dobbelsteentjes. Kook de zoete aardappelen in de schil gaar en pureer ze in de keukenmachine. Roer de maïsbloem door de puree en kneed dit mengsel tot een soepel deeg. Voeg indien nodig een paar theelepeltjes water toe. Maak een bal van het deeg en zet deze in een vochtige theedoek op een koude plaats weg.
Verhit de olie en fruit de uitjes hierin glazig. Voeg de vis, de tomaat en de pepertjes toe en laat alles nog 10 minuten pruttelen. Haal de pan van het fornuis.
Maak van het deeg balletjes ter grootte van een golfbal en rol deze plat uit. Leg hier steeds 1 theelepel visvulling op, vouw de deegranden over elkaar heen en druk de randen goed aan. Verhit een ruime hoeveelheid olie en laat de deegpakketjes al drijvend in de olie gaar worden.
Laat de pakketjes even op keukenpapier uitlekken en dien ze heet op.
Voor 15 pasteitjes
bereidingstijd : 2 uur
land : Kaapverdische eilanden
gerechtsoort : visgerecht
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten