dinsdag 29 november 2022

Ghanese salade (Ghana)

GHANESE SALADE

125 gram gekookte, gepelde garnalen
1 teen knoflook, uit de knijper
½ eetlepel plantaardige olie
2 eieren
1 gele bakbanaan, gehalveerd
4 slabladeren
2 tomaten
1 rode paprika
1 avocado
1 wortel
het sap van 1 citroen
200 gram tonijn of sardines uit blik
1 groene chilipeper, fijngehakt
2 eetlepel gesnipperde lente-ui
zout
versgemalen zwarte peper


Meng de garnalen met de knoflook en wat zout en peper.
Verhit de olie in een pan, doe er het garnalenmengsel in en bak een paar minuten op een laag vuur. Schep op een bord en laat afkoelen.
Kook de eieren hard, laat ze in koud water afkoelen, pel ze en snijd ze in plakken.
Kook de bakbanaan 15 minuten in kokend water, laat afkoelen, pel hem en snijd in dikke plakken.
Scheur de sla in stukken en schik op een grote dienschaal. Snijd de tomaten in partjes en de paprika in reepjes. Pel de avocado, snijd in plakken en besprenkel met wat citroensap. Schik de groenten op het bedje sla. Snijd de wortel in staafjes en schik ook op het bedje sla met de andere groenten.
Schik de bakbanaan, eieren, garnalen en tonijn of sardines op de schaal. Sprenkel er de rest van het citroensap over, bestrooi met de chilipeper en lente-ui en kruid met zout en peper. Serveer als lunchgerecht of als een heerlijk bijgerecht.

Voor 4 personen

land : Ghana
gerechtsoort : salade

bron : De Afrikaanse keuken / Rosamund Grant

Geen opmerkingen: