GEGRATINEERD SNEETJE CHAMPIGNONS
1 bakje champignons
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel boter of margarine
½ teentje knoflook
1 ei
3 eetlepels crème fraîche
75 gram geraspte licht belegen kaas
1 theelepel basilicum
cayennepeper
4 sneetjes oud casinobrood
4 slabladeren
Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In pan boter smelten. Champignons 5 minuten zachtjes bakken tot vocht verdampt is. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ei splitsen (Eiwit voor iets anders gebruiken.) In kom eidooier losroeren met crème fraîche. Toevoegen: champignons, kaas (1 eetlepel achterhouden), basilicum en mespuntje cayennepeper. Door elkaar mengen. In broodrooster sneetjes brood roosteren. Slabladeren wassen en uitslaan.
Gril voorverwarmen op hoogste stand. Champignonmengsel over sneetjes toast verdelen. Rest van kaas erover strooien. Toast op grillrooster leggen. Rooster met lekbak eronder een richel boven midden van grill schuiven. In 5 minuten goudbruin grilleren. Intussen op 4 bordjes slabladeren leggen. Toast erop leggen. Direct opdienen.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip oktober 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten