CHINESE KOOL MET WORTEL EN NOTEN
1 ui
1 winterwortel (250 gram)
1 kilogram Chinese kool
50 gram rozijnen
2 eetlepels olie
1½ eetlepel kerriepoeder
75 gram cashewnoten
zout
peper
Ui pellen en snipperen. Wortel schrappen, wassen en in plakjes snijden. Plakjes halveren. Van Chinese kool lelijk blad verwijderen. Kool in reepjes snijden en wassen. In vergiet laten uitlekken. Rozijnen wassen.
In wadjan olie verhitten. Ui en kerriepoeder 3 minuten bakken. Wortel toevoegen en 5 minuten meebakken. Kool en rozijnen toevoegen. Nog 10 minuten bakken. Regelmatig omscheppen. Noten door koolmengsel scheppen en 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal. Direct opdienen.
Lekker met (zilvervlies)rijst en gebakken kaasplak.
4 personen
voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip oktober 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten