zondag 10 juli 2022

Spitskoolsalade met schnitzelnuggets

SPITSKOOLSALADE MET SCHNITZELNUGGETS

1 spitskool (500 gram)
1 (kleine) ui
¼ groentebouillonblokje
3 eetlepels witte wijnazijn
zout
peper
suiker
7 eetlepels olijfolie
2 wortels
1 koolraap
400 gram kalkoenfilet of varkensfilet
1 ei
2 – 3 eetlepels bloem
6 – 8 eetlepels paneermeel
1 bakje tuinkers


Maak de spitskool schoon en snijd hem in dunne repen. Pel en snipper de ui. Breng de uisnippers in net 200 milliliter water met het bouillonblokje aan e kook. Breng op smaak met e azijn, zout en peper. Klop er stevig 4 eetlepels olijfolie door. Giet de hete dressing over de spitskoolreepjes en druk het geheel goed aan. Laat de spitskool afgedekt 1 uur trekken.
Schil de wortels en de koolraap, was ze en rasp e grof of snijd ze in dunne staafjes. Meng de wortels en de koolraap met de spitskool. Breng de salade op smaak met zout, peper en een snufje suiker.
Dep eventueel het vlees droog en snijd het in kleinere stukken. Kluts het ei met 1 eetlepel water en wat zout en peper. Wentel de filets eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. Druk de panade goed aan.
Verhit 3 eetlepels olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de nuggets in 6 minuten rondom goudbruin in de hete olie. Spoel de tuinkers af en knip hem af. Strooi de tuinkers over de salade. Serveer de salade met de schnitzelnuggets.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 60 / 60 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Koken & Genieten juli 2007

Geen opmerkingen: