zondag 10 juli 2022

Kalkoen met paddenstoelen in witte wijnroom

KALKOEN MET PADDENSTOELEN IN WITTE WIJNROOM

zout
peper
1 ui
150 gram champignons
150 gram oesterzwammen
300 gram kalkoenfilet (eventueel te vervangen door varkensschnitzel)
400 gram spaghetti
1 – 2 eetlepels olie
1 eetlepel bloem
125 milliliter witte wijn
100 milliliter slagroom
¼ groentebouillonblokje
½ osje bieslook
citroen ter garnering (eventueel)


Breng 2 liter water aan de kook en voeg wat zout toe. Pel en snipper de ui. Maak de champignons en de oesterzwammen schoon en halveer ze. Dep eventueel het vlees droog en snijd het klein. Kook de spaghetti in 10 minuten gaar in het water met zout.
Verhit de olie in een pan. Braad het vlees aan in de hete olie en neem het uit de pan. Bak de champignons, de oesterzwammen en de uisnippers aan in het braadvet. Voeg het vlees weer toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Bestuif het met bloem en laat het kort bruineren.
Voeg al roerend de wijn, 125 milliliter water, de slagroom en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 3 – 4 minuten pruttelen. Breng flink op smaak met zout en peper.
Giet de spaghetti af en meng de saus erdoorheen. Was de bieslook, snijd hem in rolletjes en strooi hem over de pasta. Garneer met een schijfje citroen.

3 - 4 personen

voedingswaarde : 590 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Koken & Genieten juli 2007

Geen opmerkingen: