OMELETTE LYONNAISE met melk (OMELET MET UIEN)
2 flinke uien
2 eetlepels boter
1 koffielepel bloem
1 scheut melk
4 eieren
2 eetlepels boter
zout
peper
Snijd de uien grof en bak ze zachtjes in de boter, in de koekenpan onder een deksel, tot ze gaar zijn. Dat duurt 10 minuten. Haal het deksel weg, laat het vocht verdampen en roer dan de bloem door de uien. Laat 1 minuut al roerend meebakken en voeg dan genoeg melk toe om er een smeuïg geheel van te maken. Breng het op smaak met zout en peper, haal het uit de pan en bewaar het.
Veeg de pan schoon en bak er een omelet in. Doe het uienmengsel op de omelet als hij vrijwel gaar is en klap hem dubbel. Laat nog even doorwarmen.
2 personen
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten