donderdag 31 maart 2022

Aligot (Centraal Massief, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk)

ALIGOT (AARDAPPEL-KAASPUREE)

1 kilogram kruimige aardappels (Santé)
zout
1 teentje knoflook
125 milliliter zure room
100 gram gemalen gruyère
1 deciliter halfvolle melk
peper


Aardappels schillen en in pan met water en wat zout in 15 à 20 minuten gaarkoken. Aardappels afgieten. Knoflook pellen en fijnhakken. In grote pan zure room samen met knoflook zachtjes verwarmen. Aardappels toevoegen en met pureestamper pureren. Kaas en melk erdoor mengen en geheel tot zachte en luchtige puree kloppen. Puree op smaak brengen met zout en peper.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Centraal Massief, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Frankrijk : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine (De streekkeukens van Europa) / Mieke van Laarhoven

Geen opmerkingen: