ALIGOT (AARDAPPEL-KAASPUREE)
1 kilogram kruimige aardappels (Santé)
zout
1 teentje knoflook
125 milliliter zure room
100 gram gemalen gruyère
1 deciliter halfvolle melk
peper
Aardappels schillen en in pan met water en wat zout in 15 à 20 minuten gaarkoken. Aardappels afgieten. Knoflook pellen en fijnhakken. In grote pan zure room samen met knoflook zachtjes verwarmen. Aardappels toevoegen en met pureestamper pureren. Kaas en melk erdoor mengen en geheel tot zachte en luchtige puree kloppen. Puree op smaak brengen met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Centraal Massief, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Frankrijk : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine (De streekkeukens van Europa) / Mieke van Laarhoven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten