dinsdag 26 oktober 2021

Stoofpot met seitan (Hoi An, Vietnam)

STOOFPOT MET SEITAN

450 gram seitan, in blokjes
5 mini aubergines, in blokjes
3 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote rode ui, in ringen
3 wortels, in blokjes
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel korianderpoeder
4 stuks steranijs
1 eetlepel bruine suiker of lichte honing
240 milliliter groentebouillon
3 laurierblaadjes
een grote handvol basilicum, fijngehakt
zout naar smaak
peper naar smaak

MARINADE
2 theelepels kurkuma
2 hete rode chilipepers, fijngesneden
3 teentjes knoflook, geperst
5 centimeter gemberwortel, geschild en julienne gesneden (in dunne reepjes)
2 stengels citroengras, gekneusd met een deegroller en in stukken van 2 centimeter gesneden
1½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
½ theelepel gemalen zwarte peper
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel sesamolie

OM TE GARNEREN EN TE SERVEREN
110 gram taugé
5 bosuitjes, in ringetjes
een handvol koriander, fijngehakt
sneetjes warm stokbrood


Meng de ingrediënten voor de marinade en schep de seitan en aubergine erdoor. Laat 15 minuten staan. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Voeg de rode ui en wortel toe. Fruit tot de ui zacht en glazig is. Roer de komijn, koriander en steranijs erdoor, roerbak nog een paar minuten en voeg dan de gemarineerde seitan en aubergine toe. Laat nog een paar minuten bakken tot alles begint te bruinen. Voeg de suiker, bouillon en laurierblaadjes toe. Laat dit rustig sudderen tot de aubergine zacht is. Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met de taugé, bosuitjes en gehakte koriander, en serveer met warm stokbrood om de saus mee op te eten.

4 personen

gebied : Hoi An, Vietnam
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : World Food Café : Snel & Simpel : Recepten voor een vegetarische reis / Chris & Carolyn Caldicott

Geen opmerkingen: