dinsdag 26 oktober 2021

Banh Xeo (Vietnam)

BANH XEO (GEVULDE KOKOSMELKPANNENKOEKEN)

zonnebloemolie
4 sjalotjes, in dunne ringetjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 hete rode chilipeper, fijngesneden
175 gram gemarineerde tofu, in plakjes
175 gram shiitakes, in plakjes
110 gram hele fluweelpootjes (enokitake, te kop bij de toko)
2 bosuitjes, in ringetjes
een handvol taugé

BESLAG
60 gram rijstmeel
½ theelepel kurkuma
½ theelepel suiker
240 milliliter kokosmelk
2 scharreleieren (maat M), losgeklopt
6 bosuitjes, in dunne ringetjes
zout naar smaak
peper naar smaak

OM TE SERVEREN
koriander
muntblaadjes
nuoc cham-dipsaus


Meng voor het beslag het rijstmeel, de kurkuma en suiker door elkaar en roer er langzaam de kokosmelk en 240 milliliter water door tot je een glad beslag hebt. Roer de eieren en bosui erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Zet dit opzij terwijl je de paddenstoelen bereidt. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een antiaanbakpan. Doe de sjalotjes, knoflook, chilipeper, tofu en shiitakes in de pan en roerbak alles goudbruin. Voeg op het laatst de fluweelpootjes, bosui en taugé toe. Breng op smaak met zout en peper en schep op een bord. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit voor de pannenkoeken 2 theelepels zonnebloemolie in de pan. Schep, zodra de olie begint te roken, een soeplepel beslag in de pan en zorg ervoor dat de hele bodem wordt bedekt. Doe het deksel op de pan en wacht tot het midden van de pannenkoek is gestold en de buitenranden bruin en knapperig zijn geworden. Leg een portie van het paddenstoelenmengsel op een helft van de pannenkoek en klap de andere helft eroverheen. Laat de pannenkoek nog een minuutje bakken. Herhaal dit tot al het beslag en alle vulling op is. Serveer de gevulde pannenkoeken met munt, koriander en de nuoc cham-saus.

6 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : World Food Café : Snel & Simpel : Recepten voor een vegetarische reis / Chris & Carolyn Caldicott

Geen opmerkingen: