KRUIDENBEIGNETS MET GEROOKTE ZALM
Als je veel beignets maakt, is het handig om ze eerst snel bruin te bakken en daarna in 8 - 10 minuten af te bakken in een oven op 180°C, tot ze sponzig aanvoelen.
225 gram patentbloem
3 theelepels bakpoeder
3 eieren
250 milliliter koud (spa)water
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
8 eetlepels fijngehakt basilicum
fijngeraspte schil van 1 citroen
2 - 3 eetlepels neutrale olie
150 gram dun gesneden gerookte zalm
125 milliliter zure room
dilletakjes
Doe bloem, bakpoeder, eieren, spawater (koolzuur maakt de beignets extra luchtig), zout en peper in een kom en klop er een glad beslag van. Dek de kom af en laat het beslag minstens 15 minuten (maximaal 4 uur) in de koelkast rusten. Hierdoor komen de gluten tot rust en worden de beignets niet taai.
Roer de gehakte kruiden en citroenrasp door het beslag. Verhit een zware koekenpan op middelhoog vuur en giet er wat olie in. Schep per bakgang een paar lepels beslag in de hete pan en bak tot er bubbels in het mengsel bovenkomen; draai ze dan om. De beignets zijn klaar als ze terugveren wanneer je er zachtjes op drukt. Gebruik telkens een beetje olie tussen de bakgangen.
Beleg elke beignet met een stukje zalm en garneer dit met een toefje zure room en wat dille.
4 personen
gebied : Nieuw-Zeeland
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Free Range Cook : Pure gerechten uit Nieuw-Zeeland / Annabel Langbein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten